Nieuws deze week

Biden heeft weer eens geen antwoord na vragen van journalist van CBS

Image default

CashFX Group, trading, cashfxgroup

Biden haalt uit naar CBS-verslaggever wanneer hem wordt gevraagd naar het rapport van NY Post: ‘Ik heb geen reactie, weer een lastercampagne’


De voormalige VP ging bijna twee volle dagen door zonder naar de controverse te worden gevraagd.


Door Joseph A. Wulfsohn | Fox nieuws


Nieuwe e-mails van Hunter Biden bevatten informatie over vermeende transacties met China


E-mails zijn geschreven door de zoon van de democratische kandidaat; Mike Emanuel heeft het laatste nieuws over ‘Special Report’


De democratische presidentskandidaat Joe Biden werd ten slotte gevraagd naar het explosieve rapport van de New York Post dat beweert dat e-mails laten zien dat zijn zoon miljoenen heeft verdiend aan de hand van de invloed van zijn vader.


Zijn antwoord? “Ik heb geen antwoord.”

Nadat moderator George Stephanopoulos niet was gevraagd naar de groeiende controverse rond Hunter Biden in het stadhuis van ABC News, sprak de voormalige vice-president vrijdag met verslaggevers buiten zijn privévliegtuig na zijn campagnegebeurtenissen in Michigan. En toen hij over het onderwerp werd benaderd door CBS News-verslaggever Bo Erickson, ging Biden achter de journalist aan.


‘Meneer Biden, wat is uw reactie op het verhaal van de New York Post over uw zoon, meneer?’ Vroeg Erickson.


‘Ik weet dat je het zou vragen,’ vuurde Biden terug. “Ik heb geen antwoord, het is weer een lastercampagne, helemaal in jouw straatje, dat zijn de vragen die je altijd stelt.”

De presidentiële campagne van Biden 2020 reageerde eerder op het bericht van Post op woensdag en zei dat de voormalige vice-president “het officiële Amerikaanse beleid ten aanzien van Oekraïne voerde en geen misdaden beging”, en dat “Trump-regeringsfunctionarissen onder ede van deze feiten hebben getuigd.”


The Post ontving in 2015 een e-mail waarin stond dat Vadym Pozharskyi, een adviseur van het Oekraïense energiebedrijf Burisma, Hunter Biden bedankte omdat hij “een kans had geboden” om zijn vader te ontmoeten, die toen onder Barack Obama diende als vice-president. De oudere Biden heeft eerder gezegd dat hij ‘nog nooit met mijn zoon heeft gesproken over zijn buitenlandse zakelijke transacties’.


De controverse escaleerde verder nadat Facebook en Twitter hard begonnen te werken tegen de verspreiding van het artikel op sociale media.“Hoewel ik opzettelijk geen link naar de New York Post zal maken, wil ik duidelijk zijn dat dit verhaal in aanmerking komt om feitelijk te worden gecontroleerd door externe factcheckpartners van Facebook”, tweette Facebook-woordvoerder Andy Stone woensdag. “Ondertussen verminderen we de distributie op ons platform.”


Twitter beweerde in een verklaring dat het actie had ondernomen tegen het artikel in overeenstemming met de “Hacked Materials Policy” van het bedrijf en heeft voorkomen dat gebruikers het rapport konden delen. Het bedrijf heeft zijn overijverige optreden teruggedraaid te midden van terugslag, waaronder een mea culpa van Twitter-CEO Jack Dorsey.


Joseph A. Wulfsohn is een mediaverslaggever voor Fox News. Volg hem op Twitter @JosephWulfsohn.


Biden