42.78 F
New York
January 19, 2021
Nieuws deze week

STUDIESCHULD INLOSSEN? VRAAG ONS - KLIK HIER om terug te GAAN VOORPAGINA

Streep door coronatest terugreis: ’Geen wettelijke grondslag voor ingrijpende verplichting’ besluit rechter te Den Haag | Binnenland |

BRON: Ⓒ BLOOMBERG
De uitspraak is donderdag gedaan na een kort geding dat werd aangespannen door de drie gezinsleden, die op 3 januari vanuit Zanzibar naar Nederland willen vliegen. Zanzibar wordt gezien als ’hoog risico-gebied’.
„Het vonnis betekent niet dat nu iedereen in het buitenland met de uitspraak kan wapperen en geen test meer hoeft te ondergaan”, laat een woordvoerder van de Haagse rechtbank aan De Telegraaf weten. De uitspraak ziet alleen toe op deze drie personen.

Het gezin beklaagde zich over de verplichting van de test. ’Voor een dergelijke plicht is, geldend voor een Nederlandse onderdaan die wil terugkeren naar huis een deugdelijke wettelijke grondslag nodig’, zo staat in het vonnis. De rechtbank stelt dat die wettelijke grondslag voor een ’ingrijpende verplichting’ als de PCR-test ’die de lichamelijke integriteit van een passagier betreft’, er nu simpelweg niet is.

De drie mogen dus gewoon terugvliegen en zonder PCR-test Nederland betreden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt later met een reactie.

Source: Rechter zet streep door coronatest terugreis: ’Geen wettelijke grondslag voor ingrijpende verplichting’ | Binnenland | Telegraaf.nl

Related posts

Bitcoin, Coronavirus. ”Wie Goed Doet, Goed Ontmoet”

dezeweek2020

Niet-steriele slijmvlies immuniteit Vaccin Gezien vanuit het hart!

dezeweek2020

Global Reset Er wacht ons een MOOIE toekomst

dezeweek2020

‘‘Marxistisch materialisme heeft al zoveel dood en verwoesting gebracht, en grijpt nu de macht’’

dezeweek2020

Cash FX Group

dezeweek2020

Women now occupy three most senior roles in Norway’s government

dezeweek2020