Population

Enkele honderden Deense weeskinderen zijn onbewust gebruikt in door de CIA gesteunde experimenten

vaccin

Tijdens experimenten om psychopathische eigenschappen te ontdekken en het verband tussen schizofrenie en erfelijkheid te documenteren, werden kinderen elektroden op hun lichaam geplaatst en moesten ze luisteren naar harde, scherpe geluiden.

Volgens deskundigen is dit in strijd met de code van Neurenberg van 1947, die ethische beperkingen op menselijke experimenten invoerde.

Enkele honderden Deense weeskinderen zijn onbewust gebruikt in door de CIA gesteunde experimenten, meldde de Deense radio in een nieuwe documentaire genaamd “The Search for Yourself”.

In totaal werden 311 Deense kinderen onderzocht die in het begin van de jaren zestig begonnen en gericht waren op het onderzoeken van het verband tussen erfgoed en milieu bij de ontwikkeling van schizofrenie. De onderzoeken werden uitgevoerd in de kelder van het Copenhagen City Hospital. Velen werden geadopteerd of woonden in nabijgelegen weeshuizen, meldde de Deense radio.

Regisseur Per Wennick, die als kind aan deze experimenten meedeed, herinnert zich dat hij in een stoel werd gezet, elektroden op zijn armen, benen en borst rond zijn hart had geplaatst en naar harde, scherpe geluiden moest luisteren. De test was om erachter te komen of het kind psychopathische trekken heeft.

“Het was heel gênant”, vertelde Wennick aan de Deense radio. “En het is niet alleen mijn verhaal, het is het verhaal van veel kinderen.” Naar eigen zeggen werd hem ‘iets grappigs’ beloofd voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. “Ik denk dat dit een schending is van mijn rechten als burger in deze samenleving. Ik vind het zo vreemd dat sommige mensen meer over mij weten dan ik wist.”

Interessant genoeg werd de kinderen niet verteld aan wat voor soort onderzoek ze deelnamen, zelfs niet nadat het experiment was afgelopen.

Volgens historicus, doctor in de wetenschappen en museuminspecteur van het Deense Museum voor Welzijn, Jacob Knage Rasmussen, is dit het eerste gedocumenteerde geval van kinderen in speciale zorg die worden gebruikt voor reguliere onderzoeksexperimenten in Denemarken.

“Ik ken geen soortgelijke pogingen, noch in Denemarken, noch in Scandinavië. Dit is afschuwelijke informatie die in tegenspraak is met de Code van Neurenberg van 1947, die na de Tweede Wereldoorlog een aantal ethische grenzen zou stellen aan experimenten op mensen. Er is onder meer geïnformeerde toestemming geïntroduceerd, die tegenwoordig centraal staat in de onderzoekswereld’, vertelde Knage Rasmussen aan de Deense radio. Hij benadrukte de kwetsbaarheid van de door de staat gecontroleerde groep, die niemand had om bij te klagen.

Deense radio wordt gecrediteerd met het idee van een onderzoeksproject van de Amerikaanse psycholoog Zarnoff A. Mednick, toen een professor aan de Universiteit van Michigan. Mednicka was geïnteresseerd in wat schizofrene patiënten precies onderscheidt van patiënten met andere aandoeningen en gezonde mensen. Omdat hij in de VS geen geschikte studiegroep kon vinden, zocht hij Fini Schulsinger op, een Deense professor in het City Hospital. Samen hebben ze decennialange Deens-Amerikaanse onderzoekssamenwerking op Deense bodem tot stand gebracht.

Volgens Wennick en het Nationaal Archief werd het onderzoeksproject medegefinancierd door de U.S. Health Service. Alleen al in het eerste jaar werd het project ondersteund met het huidige bedrag van DKK 4,6 miljoen (USD 700.000). Verder wordt het gefinancierd door het Human Ecology Fund, dat optreedt namens de CIA.

In 1977 resulteerde het experiment in een proefschrift van de Deense psychiater Fini Schulsinger, getiteld “Studies that sheshed light on the link between heritage and the environment in psychiatry”.

Per Wennick slaagde erin het onderzoeksmateriaal te vinden in 36 dozen in het Glostrup Psychiatric Center in Hvidovr, maar het centrum is al begonnen met het vernietigen van de gegevens, wat op kritiek heeft geleid.

Kent Kristensen, universitair hoofddocent gezondheidsrecht aan de Universiteit van Zuid-Denemarken, stelt dat versnippering in dit geval een overtreding van de wet is. Historicus Jacob Knage Rasmussen benadrukte dat hij de slachtoffers een terugkeer naar zijn verleden had ontzegd.

Related posts

Stappenplan voor het opsporen van COVID-misdaden [Amerikaans voorbeeld]

dezeweek2020

Vaccinatieschade – Oversterfte – Vaccinatiedoden – Gewetensloze Overheid

dezeweek2020

Meer verstand in het volk dan in het enkele verstand in de Davos kliek

dezeweek2020

Leave a Comment