Shireen Abu Akleh werd vermoord door Israelische sniper – de Israëlische velden van ontkenning en onderdrukking

Shireen Abu Akleh werd vermoord door Israelische sniper


De relatieve afschuw die werd geuit over de moord op Shireen Abu Akleh is gerechtvaardigd en noodzakelijk. Het is ook laat en zelfingenomen. Nu ben je geschokt? Het bloed van een beroemde journalist, hoe dapper en ervaren ze ook was – en dat was ze – is niet roder dan het bloed van een anonieme middelbare scholier die een maand geleden in dezelfde Jenin naar huis reed in een taxi vol vrouwen, toen ze werd gedood door geweervuur ​​van Israëlische soldaten.

Zo werd Hanan Khadour vermoord . Ook toen probeerde de militaire woordvoerder de identiteit van de schutters in twijfel te trekken: “De zaak wordt onderzocht.” Er is een maand verstreken en dit ‘onderzoek’ heeft niets opgeleverd en zal dat ook nooit doen – maar de twijfels werden gezaaid en ze ontsproten in de Israëlische velden van ontkenning en onderdrukking, waar niemand zich echt bekommert om het lot van een 19-jarige oud Palestijns meisje, en het dode geweten van het land wordt weer tot zwijgen gebracht. Is er een enkele misdaad begaan door het leger waarvoor rechts en het establishment ooit verantwoordelijkheid zullen nemen? Eentje maar?

Abu Akleh lijkt een ander verhaal: een internationaal bekende journalist. Afgelopen zondag werd een meer lokale journalist, Basel al-Adra, aangevallen door Israëlische soldaten in de heuvels van South Hebron, en het kon niemand iets schelen. En een paar dagen geleden werden twee Israëli’s die afgelopen mei journalisten aanvielen tijdens de oorlog in Gaza , veroordeeld tot 22 maanden gevangenisstraf. Welke straf zal worden opgelegd aan soldaten die Abu Akleh hebben gedood, als ze dat inderdaad hebben gedaan? En welke straf werd gegeven aan degene die de verachtelijke bombardementen op de kantoren van Associated Press besloot en uitvoerde?in Gaza tijdens de gevechten vorig jaar? Heeft iemand betaald voor deze misdaad? En hoe zit het met de 13 journalisten die zijn omgekomen tijdens de Gaza-oorlog in 2014? En het medisch personeel dat werd gedood tijdens demonstraties bij het grenshek met Gaza, waaronder de 21-jarige Razan al-Najjar , die werd doodgeschoten door soldaten terwijl ze haar witte uniform droeg? Niemand is gestraft. Zulke dingen zullen altijd worden bedekt door een wolk van blinde rechtvaardiging en automatische immuniteit voor het leger en de aanbidding van zijn soldaten.

Zelfs als de rokende Israëlische kogel wordt gevonden die Abu Akleh heeft gedood , en zelfs als er beelden worden gevonden waarop het gezicht van de schutter te zien is, zal hij door de Israëli’s worden behandeld als een held die boven alle verdenking staat. Het is verleidelijk om te schrijven dat als onschuldige Palestijnen moeten worden gedood door Israëlische soldaten, het beter voor hen is om bekend te zijn en houders van Amerikaanse paspoorten, zoals Abu Akleh. Dan zal het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tenminste een beetje ongenoegen uiten – maar niet te veel – over de zinloze moord op een van zijn burgers door de soldaten van een van zijn bondgenoten.

Op het moment van schrijven was het  nog onduidelijk wie Abu Akleh heeft vermoord . Dit is Israëls propagandaprestatie – twijfel zaaien, die Israëli’s snel als feit en rechtvaardiging beschouwen, hoewel de wereld ze niet gelooft en meestal gelijk heeft. Toen de jonge Palestijnse jongen Mohammed al-Dura in 2000 werd vermoord, probeerde de Israëlische propaganda ook de identiteit van zijn moordenaars te vertroebelen; het heeft zijn beweringen nooit bewezen en niemand heeft ze gekocht. Ervaringen uit het verleden laten zien dat de soldaten die de jonge vrouw in een taxi hebben vermoord, dezelfde soldaten zijn die een journalist zouden kunnen doden. Het is dezelfde geest; ze mogen schieten wanneer ze willen. Degenen die niet werden gestraft voor de moord op Hanan gingen door met Shireen.

Shireen Abu Akleh werd vermoord door Israelische sniper

Maar de misdaad begint lang voor de schietpartij. De misdaad begint met het overvallen van elke stad, elk vluchtelingenkamp, ​​elk dorp en elke slaapkamer op de Westelijke Jordaanoever, elke nacht, wanneer nodig, maar vooral wanneer niet nodig. De militaire correspondenten zullen altijd zeggen dat dit is gedaan om “verdachten te arresteren”, zonder te specificeren van welke verdachten en waarvan ze worden verdacht, en verzet tegen deze invallen zal altijd worden gezien als “een schending van de orde” – het bevel waarin het leger kan doen wat het wil en de Palestijnen niets kunnen doen, zeker geen weerstand tonen.

Abu Akleh stierf als een held, terwijl ze haar werk deed. Ze was een moediger journalist dan alle Israëlische journalisten bij elkaar. Ze ging naar Jenin en vele andere bezette plaatsen, waar ze zelden of nooit zijn geweest, en nu moeten ze hun hoofd buigen in respect en rouw. Ze hadden ook moeten stoppen met het verspreiden van de propaganda die door het leger en de regering werd verspreid over de identiteit van haar moordenaars. Tot het tegendeel is bewezen, zonder enige twijfel, moet de standaardconclusie zijn: het Israëlische leger heeft Shireen Abu Akleh vermoord.

Shireen Abu Akleh werd vermoord door Israelische sniper

Related posts

25 maanden covid19 en 2 maanden oorlog Allemaal Toeval?

dezeweek2020

SHANGHAI OORLOG

dezeweek2020

China en Franse pers zeggen: De VS is alleen uit op eigen voordeel in de Oekraïne-Oorlog

dezeweek2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More