Internationale oppositie groeit naar verlenen WHO pandemische bevoegdheden

Internationale oppositie groeit naar verlenen WHO pandemische bevoegdheden

DOOR TYLER DURDEN
ZATERDAG 28 MEI 2022 – 13:00 UUR

Geschreven door Mark Tapscott via The Epoch Times (nadruk van ons),

Het verzet van Afrikaanse afgevaardigden tegen de 75e Wereldgezondheidsvergadering (WHA) in Genève, Zwitserland, heeft geleid tot urenlang informeel gepieker over mogelijke herzieningen van de voorstellen van president Joe Biden om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nieuwe bevoegdheden te verlenen om virale pandemieën aan te pakken.

De vlag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op hun hoofdkantoor in Genève op 5 maart 2021. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

Zoals  eerder gemeld  door The Epoch Times, verlenen de 13 voorgestelde wijzigingen van Biden aan de International Health Regulations (IHR) van de VN die de operaties van de WHO regelen , brede nieuwe bevoegdheden aan directeur-generaal Tedros Adhanhom Ghebreysus, een voormalige minister van de Ethiopische regering die de functie bekleedt sinds 2017 .

Eerder deze week werd Tedros bevestigd voor een tweede termijn door de vergadering, het besluitvormingsorgaan van de WHO.

De Verenigde Staten verstrekken meer dan $ 150 miljoen aan beoordeelde bijdragen om de organisatie te financieren en hebben sinds 2012 gemiddeld $ 262 miljoen aan jaarlijkse vrijwillige financiering gegeven.


Directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie Tedros Adhanom Ghebreyesus woont een persconferentie bij op het hoofdkantoor van de WHO in Genève, op 3 juli 2020. (Fabrice Coffrini/Pool/AFP via Getty Images)


Volgens de voorgestelde wijzigingen zou de directeur-generaal in elk land een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid kunnen afkondigen, ongeacht of lokale functionarissen het met de verklaring eens zijn.

Tedros zou ook mogen vertrouwen op bewijs van andere bronnen dan die welke door het getroffen land zijn goedgekeurd als basis voor een dergelijke verklaring.

Noch het mediabureau van de organisatie, noch zijn tegenhanger bij het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS) reageerden op het verzoek van The Epoch Times om commentaar.

De zaken van de WHA worden geleid door twee commissies bestaande uit afgevaardigden van 194 aangesloten landen. De voorstellen van Biden werden eerder deze week voor het eerst overwogen door Comité A, voorgezeten door de Japanse afgevaardigde Hiroki Nakatani.

Het proces van de vergadering is om afgevaardigden in staat te stellen opmerkingen te maken over en te debatteren over voorstellen, en als er geen bezwaren worden gehoord, worden de voorstellen als goedgekeurd beschouwd. Maar toen de Biden-voorstellen eerder deze week voor het eerst werden besproken in de derde zitting van Comité A, werden bezwaren geuit door Afrikaanse afgevaardigden.

“ De Afrikaanse regio deelt de mening dat het proces niet versneld moet worden ”, zei Moses Keetile, plaatsvervangend permanent secretaris van het Botswana-ministerie van Volksgezondheid, naar verluidt namens de Afrikaanse regio tegen de vergadering.

Tijdens de zesde vergadering van Comité A op 25 mei vertelde Nakatani de afgevaardigden dat “er vooruitgang is geboekt tijdens de informele besprekingen … maar verdere bespreking lijkt nodig te zijn” en hij zei dat de besprekingen zouden worden voortgezet.

WHO pandemische bevoegdheden

James Rogulski, een onafhankelijke journalist en onderzoeker, die de livestream van de vergadering nauwlettend volgt , zei: “om de een of andere reden konden zij [vertegenwoordigers van de vergadering] geen consensus bereiken, dus het lijkt erop dat ze het niet eens naar de vloer gaan brengen, ” in afwachting van de uitkomst van de informele onderhandelingen.

Rogulski voegde eraan toe dat “wat ze hebben gedaan is dat ze een nieuwe bureaucratie aan het opzetten zijn. Ze gaan een werkgroep hebben voor de [IHR]. Ze zullen inzendingen van over de hele wereld ontvangen voor hun ideeën over hoe deze dingen moeten worden gewijzigd.

“Dat zal in september zijn en dan lijkt het erop dat ze in november weer een bijeenkomst zullen hebben.”


Een logo is afgebeeld buiten een gebouw van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tijdens een vergadering van de raad van bestuur over de update over de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19), in Genève, Zwitserland, 6 april 2021. (REUTERS/Denis Balibouse/File Foto)


Meer details over de werkgroep zijn opgenomen in het rapport van Tedros aan de wereldvergadering over “Versterking van de paraatheid van de WHO voor en reactie op noodsituaties in de gezondheidszorg”, inclusief een aanbeveling voor het internationale gezondheidsagentschap om te werk te gaan zoals beschreven door Rogulski.

In het rapport staat dat de nieuwe werkgroep “voorgestelde wijzigingen zal uitnodigen om uiterlijk op 30 september 2022 in te dienen. Al dergelijke voorgestelde wijzigingen moeten door de directeur-generaal onverwijld aan alle staten die partij zijn, worden meegedeeld; (d) de [Working Group on International Health Regulations] WGIHR verzoeken haar organisatorische vergadering niet later dan 15 november 2022 bijeen te roepen.”

Eerder deze week zinspeelde Loyce Pace, adjunct-secretaris voor mondiale zaken van de HHS, op de Biden-amendementen zonder de noodzaak van informele onderhandelingen te erkennen.

Pace vertelde de vergadering dat de Biden “administratie gelooft in de noodzaak van sterke wereldwijde relaties om COVID-19 te bestrijden en om toekomstige noodsituaties op gezondheidsgebied te voorkomen en voor te bereiden.”

Pace zei dat Amerikaanse functionarissen “blij” zijn dat de WHA maatregelen neemt “om de bestaande instrumenten die beschikbaar zijn voor de WHO en voor alle lidstaten te versterken.

“Dit omvat het versterken van de internationale gezondheidsregelgeving vanaf 2005 om rollen en verantwoordelijkheden te verduidelijken, transparantie en aansprakelijkheid te vergroten, best practices te delen en in realtime te communiceren met onze wereldwijde partners.

” We zijn ook toegewijd aan een intergouvernementeel onderhandelingsorgaan dat externe belanghebbenden betrekt en een internationaal instrument voor pandemieën ontwikkelt dat zinvolle, inclusieve actie mogelijk maakt .”

Maar de voorstellen van Biden hebben in de Verenigde Staten voor steeds meer furore gezorgd onder critici die beweren dat de wijzigingen zouden neerkomen op het afstaan ​​van een deel van de Amerikaanse soevereiniteit aan de WHO in het geval van een nieuwe pandemie zoals die waarbij meer dan een miljoen Amerikanen zijn omgekomen en van zes miljoen mensen wereldwijd.


President Joe Biden pauzeert tijdens zijn toespraak tijdens een kabinetsvergadering in de kabinetskamer van het Witte Huis in Washington op 12 november 2021. (Drew Angerer/Getty Images)


Rep. Ralph Norman (RS.C.), het eerste lid van het Congres dat kritisch commentaar gaf op de amendementen, vertelde The Epoch Times op 26 mei dat: “Natuurlijk moeten de amendementen worden ingetrokken, maar het grotere probleem is hoe we dit punt in de eerste plaats. Waarom is deze regering blijkbaar bereid om enige autoriteit af te staan ​​aan een internationale instantie, in het bijzonder de WHO?”

Norman voegde eraan toe dat “gezien de publieke verontwaardiging over deze kwestie, je zou denken dat we rechtstreeks van het Witte Huis zouden horen over de status van deze amendementen, of in ieder geval onze delegatie naar de Wereldgezondheidsvergadering. Je vraagt ​​je af wat er nog gaat komen.”

De Biden-amendementen worden verdedigd door FactCheck.org , een media-organisatie in het Annenberg Public Policy Center van de Universiteit van Pennsylvania, die beweert “de feitelijke juistheid van wat er wordt gezegd” te controleren door politieke en andere figuren over de waan van de dag.

FactCheck.org zei: “ Conservatieven in de Verenigde Staten beweren ten onrechte … de wijzigingen zullen de soevereiniteit van de VS bedreigen. 

De mediaorganisatie noemde vervolgens als voorbeeld het voorstel van Biden om een ​​bestaande eis te schrappen dat de WHO functionarissen moet raadplegen in een land met een vermoedelijke pandemie alvorens te handelen.

Maar FactCheck.org merkte vervolgens op dat “het voorstel de vereiste elimineert om die rapporten van derden te raadplegen en te verifiëren voordat actie wordt ondernomen, en voegt een deadline toe voor de WHO om verificatie van het rapport van derden te zoeken.”

Critici van het amendement beweren dat het schrappen van de eis van de organisatie om een ​​getroffen land te raadplegen alvorens actie te ondernemen – zoals het afkondigen van een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid in dat land – komt neer op een eenzijdige toekenning van bevoegdheden aan de internationale gezondheidsinstantie.

WHO pandemische bevoegdheden

Related posts

25 maanden covid19 en 2 maanden oorlog Allemaal Toeval?

dezeweek2020

Toe maar mensen Laat je maar uitbuiten tot aan de bedelstaf, de beuk er in, ben je gek, Jongelui laat je horen

dezeweek2020

MONDKAPJES: Plastic in maskers aangetroffen in de longen van patiënten

dezeweek2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More