Franse kiezers laten Macron boeten voor ‘arrogantie’. Sigrid Kaag en Rutte hetzelfde laken een pak

Le Lame Duck: vernederde Macron wacht een motie van wantrouwen, aangezien Franse kiezers hem laten boeten voor ‘arrogantie’ en door de ‘tsunami’ bij de verkiezingen zijn meerderheid zag wegvagen en het land in politieke verlamming achterlaat


Vernederde Macron wacht een motie van wantrouwen terwijl Franse kiezers hem laten boeten


Een onvoorziene uitslag in Frankrijk. Een vertienvoudiging voor LePen die de verkiezingen van 2 maanden geleden nog moest slikken na de verkiezingsfraude doordat beschadigde stemformulieren van haar in de  prullenbak werden gegooid. Is de fraudeurs iets aan de aandacht ontsnapt met de stemmingstelling en IC. Computerapparatuur die overigens ook in Nederland gebruikt wordt en de eigenaar van dit bedrijf is lid van D66. Dezelfde apparatuur waar veel mee gesjoemeld kan worden

De gelouterde president, die nog maar twee maanden geleden de presidentsverkiezingen won, heeft nu zijn staart tussen zijn benen nadat zijn alliantie 102 zetels had laten bloeden, wat betekent dat hij moeite zal hebben om zijn centristische EU-agenda door te drukken.

Macron


De Nationale Rally van Marine Le Pen en de linkse Nupes-alliantie van Jean-Luc Melenchon waren de belangrijkste winnaars bij de stemming van zondag, die beslist over de samenstelling van de Nationale Vergadering met 577 zitplaatsen, de Franse lagere kamer.


Nupes zei zondag dat hij van plan is om op 5 juli een motie van wantrouwen tegen de regering in te dienen. Nupes is de op één na grootste groepering in het lagerhuis van het parlement, na de verkiezingen van zondag, maar heeft zelf niet genoeg stemmen om de motie van wantrouwen aangenomen te krijgen, en heeft weinig bondgenoten in een zeer gefragmenteerd parlement.

het is een grote vernedering voor Macron


MacronIn Nederland is het niets beter. De Rutte-doctrine en de arrogantie van Sigrid Kaag D66 wordt door minimaal 43% van de kiezers niet meer geaccepteerd.

Kaag dacht een grootheid te worden met haar beleid maar door haar verstoppertje spelen en de arrogantie en het doorzetten van de WEF policy van Klaus Schwab is ze inmiddels flink op haar bek gegaan.


Rutte idem dito. Paternotte doet er nog weer eens een schepje bovenop bij de boeren en toont geen enkele feeling met deze groep en de vissers na zijn debacle enkele maanden geleden om iedereen te adviseren kinderen te vaccineren tot vervelens toe. Tot promotioneel toe.


Dijkgraaf D’66 van hetzelfde laken een pak die in WNLopZondag de argumenten van Sjuul Paradijs {voormalig hoofdredacteur Telegraaf| naast zich neerlegt dat inmiddels 3.000.000 mensen de verdommenis ingetrapt zijn door het kartel. Een wetenschapper als Dijkgraaf die mensen ook niet laat uitpraten, had nooit op deze ministerpost neergezet mogen worden door Mark.

Foutje van Rutte net als de positie van Ollongren {Minister van Defensie}  die nog nooit een geweer in handen heeft gehad

De bevolking heeft doordat alle ellende dus alles zonder enige reden op de UkraineWar en het coronavirus gegooid wordt geen enkele feeling meer met deze zogenaamde WEPPUPPETS en doordat eigenlijk de Wappies in alles gelijk hebben gekregen de afgelopen 29 maanden zijn er steeds meer mensen wakker  geworden.

Maar ook Rutte die zegt dat de Ukraine oorlog ‘onze oorlog is’ maakt fout op fout en is het gevoel met de Nederlandse burger volledig kwijt.

Aan de electorale crisis bij D66 lijkt voorlopig geen einde te komen; kiezers lopen de laatste weken in groten getale weg bij de partij. Ook de VVD ziet de kiezers massaal hun heil bij een andere partij zoeken.


BBB aan de andere kant heeft zich ontpopt tot de derde partij van Nederland. Niet alleen in de peilingen van Maurice de Hond maakt de jonge partij een enorme groeispurt mee, ook andere peilbureaus zien dat kiezers massaal overstappen naar de partij van Caroline van der Plas.


En dat gaat nog wat worden als die 3.000.000 Nederlanders die het vertrouwen allang zijn verloren ineens wel gaan stemmen.  Dan blijft er van de Elite partijen VVD en D66 geen spaan meer heel.


Ondertussen wordt het gat tussen de VVD en de PVV alsmaar kleiner. De PVV staat deze weken stabiel op 17 zetels, wat betekent dat de VVD slechts vijf zetels boven de partij van Wilders staat.

Ruim een jaar geleden lagen de verhoudingen nog compleet anders. De VVD stond op ongenaakbare hoogte, maar van dit zetel verschil is nog maar vrij weinig van over.

PVV-leider Geert Wilders kan wel genieten van de teloorgang van D66.

Macron

Related posts

WHO: 12 van de 13 amendementen zijn verwijderd uit de beschouwingen

dezeweek2020

Meer dan $ 100 miljard – de kosten van het Westen voor proxy-oorlog tegen Rusland

dezeweek2020

10 Jaar Rutte in het zadel gehesen door World Economic Forum en de WHO

dezeweek2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More