Vertrek uit Europa zolang het nog kan.Start met sparen met copytrading en Be Happy Klik HIER


Hoe verbouw je je eigen groenten

Hoe verbouw je je eigen groenten

Je zou denken dat het verzorgen van een tuin of volkstuin iets is dat alleen gepensioneerden doen, maar als je thuis je eigen producten verbouwt als je student bent, kun je een hoop geld besparen (en het is ook nog eens erg leuk).

En het beste is dat je  niet eens per se een tuin nodig hebt  om je eigen voedsel te verbouwen – je kunt gemakkelijk een paar van je  kastnietjes  binnenshuis kweken.

We hebben onze top tien groenten samengesteld die je gemakkelijk in je tuin (of huis!) kunt kweken en hebben ook een paar tips toegevoegd om te beginnen.

Hoe groenten en fruit thuis te verbouwen?

Allereerst: je hoeft geen  weelderige  groene tuin te hebben om allerlei smakelijke lekkernijen voor jou en  je huisgenoten te kweken .

Een beetje ruimte op  een vensterbank  is prima voor kleine dingen zoals kruiden, sla en tuinkers, en je kunt kleinere groenten zoals tomaten kweken in  bloempotten in de keuken .

Als je toch naar buiten wilt, maar je hebt beperkte ruimte om te planten, dan kan een  hangende mand  je bovengrondse kweekruimte geven.

Als je het geluk hebt een tuin te hebben met wat aarde en ruimte om te graven, ga je gang en begin met planten (maar neem misschien eerst contact op met je huisbaas en buren).

Je kunt ook dingen als tomaten, aardbeien of aardappelen  kweken in kweekzakken , zolang je maar wat buitenruimte hebt. Ze hoeven niet veel te kosten en bevatten alle voedingsstoffen die je planten nodig hebben.

Voor meer diepgewortelde groenten zoals wortelen of aardappelen kun je ook een  tuinafvalbak proberen . Klinkt vreemd? Werkt helemaal.

Wat heb je nodig om thuis voedsel te verbouwen?

Tuinieren klinkt misschien als een hobby die gepaard gaat met een hele reeks dure kits, maar je hebt echt niet veel nodig om wat voedsel te gaan verbouwen.

Als je binnen kweekt, heb je eigenlijk alleen wat geschikte  potten ,  zaden  en  aarde van goede kwaliteit nodig , maar daar houdt het dan ook mee op.

Als je buiten kweekt, wil je misschien investeren in een  gieter  of wat  houten palen  en  tuingaas  voor dingen als tomaten (omdat ze omhoog groeien aan een wijnstok).

Een beetje kunstmest zal de groei helpen versnellen en je toekomstige voedsel op zijn best houden. Je zou hiervoor producten van het merk Baby Bio kunnen gebruiken, maar ze zijn een beetje duur, dus een  gewone droge meststof  (zoals  Growmore  of bloed-, vis- en botmest) is geschikt voor elke groenten en hoeft maar een paar keer per jaar te worden gebruikt. jaar.

Je hoeft alleen te investeren in hardcore dingen zoals schoppen of troffels als je dingen in de grond van je tuin gaat doen, maar je kunt deze ook redelijk goedkoop op  Amazon krijgen  .

10 Makkelijk te kweken voedingsmiddelen:

Als je thuis je eigen voedsel wilt gaan verbouwen, zijn dit de beste soorten producten:

Thuis knoflook en uien kweken kan u veel geld besparen.

Ze zijn niet alleen supergemakkelijk om thuis te kweken, maar als je  uien op de juiste manier bewaart , kunnen ze tot  acht maanden  meegaan en knoflookbollen zijn  maanden houdbaar in de vriezer  (je kunt slechts één teentje per keer afbreken en de rest bewaren bevroren).

Hoe uien en knoflook te kweken?

Als u thuis uien en knoflook wilt kweken, let dan op die groene scheuten (die normaal gesproken betekenen dat uw bollen moeten worden weggegooid) en plant ze als hele uienbollen of losse knoflookteentjes in goed doorlatende grond (in de grond of in een grote kweekzak).

Zorg ervoor dat ze rond de lente of herfst in de grond zitten en laat ze hun ding doen (vergeet niet om ze water te geven natuurlijk).

2. Aardappelen Of je nu de voorkeur geeft aan geroosterd, gekookt of gepureerd, aardappelen zijn ideaal voor tal van smakelijke gerechten, zoals ons  recept voor kaas- en uienrosti . Beter nog, je kunt ze gemakkelijk in een oude tuinvuilnisbak laten groeien.

Het mooie van aardappelen is dat ze graag bijna overal groeien, zolang je maar een paar basisprincipes hebt. En wist je dat  je aardappelen kunt invriezen , zolang ze maar gedeeltelijk of volledig gaar zijn?

Hoe aardappelen te telen?

Vul een oude bak, een kweekzak of zelfs een oude aardappelzak/zak  halfvol  met compost. Plant er dan een of twee  hele aardappelen  in. De truc is om niet te veel te planten, omdat ze veel ruimte nodig hebben om de wortels te laten ontkiemen en groeien, dus als ze te vol zijn, zal dit niet werken.

Zodra je de groene scheuten boven de grond begint te zien komen, bedek je met wat meer compost, wacht tot ze weer tevoorschijn komen en herhaal dan.

Ga door met dit proces totdat de zak/bak vol is en  10-20 weken later zijn je aardappelen klaar om te eten (wanneer het gebladerte begint te verwelken, zijn ze klaar om uitgegraven te worden). Vergeet niet om ze goed water te geven!

Zorg ervoor dat je bak/zak op een paar stenen staat zodat het water kan weglopen, en als je ze binnen laat groeien, bedek dan de bodem van de bak met stenen voordat je je aarde toevoegt, zodat overtollig water naar de onderkant.

3. Kruiden

Verse kruiden kunnen zelfs de saaiste maaltijden superlekker maken, maar het probleem is dat ze behoorlijk wat geld kunnen kosten en moeilijk lang genoeg vers te houden zijn om waar voor je geld te krijgen.

Hoe kruiden te kweken?

Je kunt wat zaden uit een tuincentrum halen of een kruidenplant in pot kopen in de supermarkt (je kunt vaak iets piekerige planten vinden in het gereduceerde gedeelte – neem ze mee naar huis en plant ze opnieuw in je bloembak en kijk hoe ze weer tot leven komen Op deze manier zijn ze  goed te eten voorbij hun best !).

Basilicum, bieslook, peterselie en salie groeien goed in een zonnige bloembak of in een bloempot bij het raam, en oregano, tijm, munt en rozemarijn doen het zowel binnen als buiten goed in een tuin.

Hoe aardbeien te kweken?

Je kunt aardbeien planten in potten, kweekzakken of in de tuin, zolang ze niet te drassig worden.

De bonus hier is dat als je voor ze zorgt, ze jaar na jaar fruit zullen blijven produceren.

5. Saladeblaadjes

Het mooie van slablaadjes is dat je ze vrijwel het hele jaar door kunt kweken als je verschillende soorten kiest, afhankelijk van de seizoenen.

Hoe slablaadjes te kweken?

Kweek ze in de grond als je ruimte hebt, of in een bloembak als je een losbladige variëteit hebt. Om je salades wat meer pit te geven, kun je ook lente-uitjes en radijsjes in bloempotten kweken.

Een ander verbazingwekkend aspect van salade is hoe snel de bladeren groeien – plant zaden in de zomermaanden en je zult   binnen drie of vier weken bladeren hebben die groot genoeg zijn om op je boterhammen te smeren.

Als je merkt dat de slakken ze eerder opeten, kunnen wat geplette eierschalen of zout rond je planten ze helpen af ​​te weren.

6. Pepers en paprika’s Heet of niet, paprika’s en pepers zijn een geweldige manier om elk gerecht op smaak te brengen – en ze zijn ook vrij eenvoudig te kweken.

Hoe paprika’s en pepers te kweken?

De planten doen het prima in een kleine pot bij je raam.

Je kunt een verscheidenheid aan verschillende soorten door zaden kweken – blijf bij één per pot en geef ze weinig en vaak water. Makkelijk.

7. Selderij

Op zoek naar makkelijke dingen om thuis te kweken? Selderij is een van de weinige verbijsterende groenten die zichzelf kunnen voortplanten als je gewoon eet wat je wilt en dan hun wortels in wat water steekt als je klaar bent.

Hoe selderij te kweken?

Het enige wat je hoeft te doen is de wortel in een ondiepe kom of kopje water bij een vensterbank te doen, en ervoor te zorgen dat hij niet helemaal onder water staat (maar af en toe de bovenkant met water besproeien zodat hij niet uitdroogt).

Een goed idee is om wat cocktailprikkers in de zijkanten te steken en deze op de randen van de kom te laten rusten, zodat de bovenkant niet onder water komt.

Verbazingwekkend genoeg zal er na ongeveer een week een nieuwe kleine bleekselderij tevoorschijn komen. Op dit punt kun je het overzetten in wat aarde in een pot of kweekzak – je hebt binnen een paar weken een geheel nieuwe eetbare selderij.

Om  meer geld te besparen op voedsel , is het de moeite waard om in gedachten te houden dat er tal van andere voedingsmiddelen zijn die je kunt laten groeien van restjes, zoals  lente-uitjes  en  gember .

8. Tomaten Tomaten zijn een nietje voor studenten, dus waarom zou je ze niet zelf willen kweken – vooral als je ze kunt gebruiken in ons  supergezonde kabeljauw- en pestorecept .

Hoe tomaten te kweken?

Je kunt ofwel tomatenzaden kopen en planten, of kiezen voor een jonge plant die al een wijnstok heeft als je eerder wilt gaan produceren.

Als ze eenmaal een behoorlijke omvang hebben, kun je ze overzetten naar je kweekzak, of je kunt ook speciale soorten kopen voor hanging baskets.

Misschien moet je een houten paal gebruiken en de wijnstok eraan vastbinden met tuindraad, zodat de planten rechtop blijven staan, en investeren in wat  tomatenmest  zal ze gelukkig en gezond houden.

Zodra ze rood beginnen te worden, pluk je ze (het is prima als ze nog een beetje groen/onrijp zijn) en leg ze op je vensterbank totdat ze volledig rijp zijn. Leg tomaten pas in de koelkast  als ze rijp zijn, anders verliezen ze veel van hun smaak.

9. Tuinkers

Voor het ultieme in gemakkelijk te kweken voedsel kun je echt niet veel sneller of gemakkelijker krijgen dan tuinkers.

Hoe tuinkers te kweken

Pak een oude tuinkerspot die over is van een pot  die eerder in de supermarkt is gekocht , of een goedkope en ondiepe plastic pot, en mep er wat aarde en zaden in. Zet hem op een zonnige plek bij het raam en geef hem water. Bingo.

Cress is zo makkelijk om op gang te brengen dat je er zelfs wat in een oude yoghurtpot kunt planten, of lege eierschalen als je echt creatief bent.

10. Rabarber

Rabarber is geweldig. Je kunt het koken om taarten te maken, te verkruimelen of gewoon met wat vla te meppen en het smaakt geweldig (hoewel je het nooit rauw eet, anders krijg je ernstige buikpijn).

Hoe rabarber te kweken?

De makkelijkste manier om rabarber te kweken is door wat jonge plantjes uit het tuincentrum te halen en ze ofwel in een deel van je tuin ofwel in een grote pot te planten.

Ze hebben wel eersteklas  potgrond nodig , dus dit is waar je misschien wat geld moet uitgeven, maar rabarber heeft de neiging om in overvloed te groeien als het eenmaal op gang komt, dus je zou waar voor je geld moeten krijgen.

You might think tending to a garden or allotment is something only retired people do – but growing your own produce at home when you’re a student can save you a tonne of cash (and it’s actually pretty fun, too).

And the best part is, you don’t even necessarily need a garden to grow your own food – you can easily grow a few of your cupboard staples indoors.

We’ve compiled our top ten greens you can easily grow in your garden (or house!) and added a few pointers on how to get started too.

How to grow fruit and vegetables at home

First things first: you don’t need to have a lush green garden to grow all sorts of tasty delights for you and your flatmates.

A little bit of space on a window sill will work just fine for small things like herbs, lettuce and cress, and you can grow smaller vegetables like tomatoes in plant pots in the kitchen.

If you do want to venture outside but you have limited room for planting, a hanging basket can give you above-ground growing space.

If you’re lucky enough to have a garden with some soil and space for digging, go ahead and start planting (but perhaps check with your landlord and neighbors first).

You can also grow things like tomatoes, strawberries or potatoes in grow bags, as long as you have some outdoor space. They don’t have to cost much and contain all the nutrients your plants will need.

For more deep-rooted vegetables such as carrots or potatoes, you can also try using a garden dustbin. Sounds odd? Totally works.

What do you need to grow food at home?

Gardening might sound like a hobby that comes with a whole host of expensive kit, but you really don’t need much to start growing some food.

If you’re growing indoors, you’ll really just need some appropriate potsseeds and good quality soil, but that really is about it.

If you’re growing outside then you might want to invest in a watering can or some wooden stakes and garden wire for things like tomatoes (as they grow upwards on a vine).

A spot of fertiliser will help speed up growth and keep your soon-to-be food at its best. You could use Baby Bio branded products for this, but they’re a bit expensive so a regular dry fertiliser (such as Growmore or blood, fish and bone fertiliser) is decent for any veg, and only needs to be used a few times a year.

You’ll only need to invest in hardcore things like shovels or trowels if you’re going to be putting stuff in the ground of your garden, but you can get these fairly cheaply on Amazon too.

10 Easy to grow foods:

If you’re looking to start growing your own food at home, these are the best types of produce:

Growing garlic and onions at home can save you loads of cash.

Not only are they super easy to grow at home but, if you store onions correctly, they can last up to eight months and garlic bulbs will keep for months in the freezer (you can break off just one clove at a time and keep the rest frozen).

How to grow onions and garlic

To grow onions and garlic at home, look out for those green shoots (the ones that normally mean your bulbs need binning) and plant them as whole onion bulbs or single garlic cloves in well-drained soil (either in the ground or in a large grow bag).

Try to make sure they’re in soil by around spring or autumn and leave them to do their thing (remembering to water them of course).

2. PotatoesWhether you prefer them roasted, boiled or mashed, potatoes are ideal for loads of tasty dishes, like our cheese and onion rosti recipe. Better yet, you can easily grow them in an old garden dustbin.

The great thing about potatoes is that they’re happy to grow just about anywhere so long as you have a few basics covered. And did you know you can freeze potatoes, as long as they’re partially or fully cooked?

How to grow potatoes

Fill an old bin, a grow bag or even an old potato bag/sack half full with compost. Then, plant one or two whole potatoes in there. The trick is not to plant too many, as they need a lot of space for the roots to sprout and grow, so if they’re too packed in, this won’t work.

Once you start to see the green shoots emerge above the soil, cover with a bit more compost, wait until they emerge again and then repeat.

Continue this process until the bag/bin is full, and 10–20 weeks later, your potatoes will be ready for eating (when the foliage starts to wither, they’re ready to be dug out). Remember to keep them well watered!

Make sure your bin/bag is propped up on top of some bricks to allow water to drain out, and if you’re growing them inside, cover the bottom of the bin with stones before you add your soil so excess water will drain to the bottom.

3. Herbs

Fresh herbs can make even the most boring of meals super tasty, but the problem is that they can cost a fair bob and are difficult to keep fresh long enough to get your money’s worth.

How to grow herbs

You can either grab some seeds from a garden centre or buy a potted herb plant from the supermarket (you can often find slightly peaky-looking ones in the reduced section – take them home and replant in your window box and watch them come back to life. This way, they’re good to eat past their best!).

Basil, chives, parsley and sage will grow happily in a sunny window box or in a plant pot by the window, and oregano, thyme, mint and rosemary will all do well both indoors and outside in a garden.

How to grow strawberries

You can plant strawberries in pots, grow bags or in the garden, as long as they don’t get too waterlogged.

The bonus here is that if you look after them they’ll keep producing fruit year after year.

5. Salad leaves

The great thing about salad leaves is that you can pretty much grow them all year round if you pick different varieties according to the seasons.

How to grow salad leaves

Grow them in the ground if you have space, or in a window box if you have a loose-leaf variety. To spice up your salads, you can also grow spring onions and radishes in plant pots too.

Another amazing thing about salad is how quickly the leaves grow – plant seeds in the summer months and you will have leaves big enough to put on your sandwiches in three or four weeks.

If you find the slugs are eating them before you, some crushed eggshells or salt around your plants will help ward them off.

6. Chillies and peppersHot or not, peppers and chillies are a great way of spicing up any dish – and they’re pretty easy to grow, too.

How to grow peppers and chillies

The plants will do just fine in a small pot by your window.

You can grow a variety of different types by seeds – just stick to one per pot and water them little and often. Easy peasy.

Share

7. Celery

Looking for easy things to grow at home? Celery is one of a few mind-boggling veggies that can reproduce themselves if you just eat what you want and then stick their roots in some water when you’re done.

How to grow celery

All you have to do is put the root in a shallow bowl or cup of water by a window sill, making sure it’s not totally submerged (but spraying the top with water occasionally so it doesn’t dry out).

A good idea is to stick some cocktail sticks in the sides and rest them on the bowl edges so the top doesn’t go underwater.

Amazingly, after about a week, a new little celery head will pop up. At this point, you can transfer it into some soil in a pot or grow bag – you’ll have a whole new edible celery within a few weeks.

To save more money on food, it’s worth bearing in mind that there are loads of other foods you can regrow from scraps, such as spring onions and ginger.

8. TomatoesTomatoes are a student staple, so why would you not want to grow them yourself – especially when you can use them in our super healthy cod and pesto recipe.

How to grow tomatoes

You can either buy tomato seeds and plant them, or opt for a young plant that already has a vine if you want to start producing sooner.

Once they’re of a decent size, you can transfer them to your grow bag, or you can buy special varieties for hanging baskets too.

You might have to use a wooden stake and tie the vine to it with garden wire so the plants stay upright, and investing in some tomato fertiliser will keep them happy and healthy.

Once they’ve started to turn red, pick them (it’s fine if they’re still a bit green/unripened) and pop them on your window sill until they fully ripen. Don’t put tomatoes in the fridge until they’re ripe, otherwise, they’ll lose a load of their taste.

9. Cress

For the ultimate in easy-grow food, you really can’t get much quicker or easier than cress.

How to grow cress

Grab an old cress pot leftover from one bought previously at the supermarket, or any cheap and shallow plastic pot, and whack in some soil and seeds. Pop it in a sunny spot by the window and keep it watered. Bingo.

Cress is so easy to get going that you could even plant some in an old yoghurt pot, or empty eggshells if you’re feeling really creative.

10. Rhubarb

Rhubarb is great. You can boil it up to make pies, crumbles or just whack it with some custard and it tastes amazing (although never eat it raw or you will be left with a serious stomach ache).

How to grow rhubarb

The easiest way to grow rhubarb is to get some young plants from the garden centre and plant them either in part of your garden or in a large pot.

They do need top-notch potting soil, so this is where you might have to spend a bit of cash, but rhubarb tends to grow in abundance once it gets going so you should get your money’s worth.

Thanks for reading RevealedEye’s Newsletter! Subscribe for free to receive My latest posts. Join my community to get the best value and this knowledge will make the way to survive easier.

Related posts

Vaccinatieschade Wat kan u Genezen DETOX

dezeweek2020

De Heilzame 100% genezende werking van CHLOORDIOXYDE

dezeweek2020

100% Bewijs: De Pandemie covid19 CORONA is gepland. Sluit u aan bij de VAXXCONTROLGROEP Eén vuist tegen de MULTICRIMINELEN

dezeweek2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More